De Hanze dagen

In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement!
De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Inmiddels is dit een internationaal netwerk van 187 Hanzesteden uit zestien landen. Een groots evenement waarbij we veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwachten.

natuurlijk staan wij van de uutschieter dan ook voor u klaar

 

De Kampen Ui(t)dagen

Zoals elke zomer is Kampen ook dit jaar in de maanden juli en augustus de thuisplaats van een aantal leuke dagen vol activiteiten; de zogenaamde Kamper Ui(t)dagen.

Dit jaar begint het seizoen op 10 juli met de Koopjesmarkt op de Nieuwe Markt. Op 12 juli is dat gelijk het volgende feest; de Oldtimerdag. Op deze dag zullen meer dan 300 Oldtimers te zien zijn in de binnenstad van Kampen.

Op 17 juli is het vervolgens tijd voor de eerste echte Kamper Ui(t)dag. Op deze dag is er braderie in de binnenstad van Kampen, en zal het Kampement van Kampen te zien zijn.

De Ui(t)dag van 24 juli wordt de Familiedag genoemd, met een braderie en allerlei leuke activiteiten in het centrum. ’s Avonds is op het Van Heutszplein dan het festival Stroompopwaarts, met veelbelovend nieuw talent uit Kampen en omstreken.

Op 31 juli is het tijd voor de 3e Kamper Ui(t)dag, welke in het teken staat van de sterkste man van Kampen, maar waar ook een braderie gehouden zal worden.

De 4e en laatste Kamper Ui(t)dag op 7 augustus zal bestaan uit een kunstmarkt, braderie en het orgelpad, waar niet alleen orgel geluisterd kan worden maar ook zelf gespeeld!

Op 16 augustus tenslotte is er het Stripspektakel, met als afsluiting vuurwerk om het zomerseizoen in Kampen feestelijk te beeindigen.

Hopelijk kunnen wij u verwelkomen op deze feestelijke dagen

Koningsdag

Op 26 april Koningsdag!!!. Ook Kampen stond deze dag bol van de leuke activiteiten, optredens en natuurlijk terrasjes. Ook bij d’Uutschieter was het een gezellige drukte, waarin iedereen heeft kunnen genieten van het voorzichtig doorkomende zonnetje. Al met al dus weer een groot succes; Koninginnedag in Kampen!

Kerst in Oud Kampen

december was het weer zover; Kerst in Oud Kampen! Kampen ging dit weekend terug in de tijd, met theater, muziek, musicals en straatartiesten. Natuurlijk deed ook d’Uutschieter mee aan dit festijn. Onze lunchroom was volledig in de oude stijl, inclusief kostuums. Wederom was het festival een groot success, waardoor nu al wordt uitgekeken naar volgend jaar!